Aktuality  2006
   
 Tajemné síly v Bobrové
  Svobodovi v Bobrové na Žďársku jsou vyděšeni. Od středy (22.2.2006) se v jejich domě dějí neuvěřitelné věci. Vzduchem létají předměty, tříští se sklo. Hlídkovat přijeli hasiči i policisté. Nikdo si neví s neviditelnou silou rady.

Vysklená okna, nábytek na třísky, létající věšák. Šokující drama už několik dní prožívá rodina Svobodova z Bobrové na Žďársku. Jejich rodinný domek od středeční noci ovládají paranormální jevy. Byt Svobodových vypadá jako po zemětřesení. "Rozbitý nábytek se válí po zemi, všechno je na odpis. Okna máme zalepená igelitem. Nové tabulky už jsme si pořídili, ale zpátky je dávat zatím nechceme, protože by se vysklily znovu," líčí Rudolf Svoboda.

Knihovna šla k zemi

Jenže u rozbitých oken to nekončí. V bytě sám od sebe doslova pochoduje těžký nábytek. "V obývacím pokoji máme masivní knihovnu přes celou stěnu. Jednou jsme uslyšeli strašnou ránu a výsledek si domyslete sami. Celý ten kolos ležel na podlaze,"kroutí hlavou starší muž. "Pak se zase zřítila lednička a židle se rozpadla na kusy. Už nás také několikrát vytopila voda z koupelny. Kohoutky u přívodu z potrubí se prostě samy povolují," říká dcera Rudolfa Svobody Ivana Machová. Rodina zatím stěží přichází na kloub tomu, co s věcmi pohybuje. "Jsme zřejmě napadeni nějakou silou od spodních vod. Máme na pozemku studnu, asi nás ovlivňují geopatogenní zóny z podloží,"říká Svoboda. O tom, že si neviditelnou sílu rodina z Bobrové nevymyslela, se na vlastní kůži přesvědčili sami reportéři deníku Vysočina.

Fotoreportérovi se v aparátu přímo v domě vybily čerstvé baterie a poté ho zezadu málem zasáhl vzduchem letící věšák na klíče. "To je důkaz, že nejde o špatný vtip,"konstatuje Svoboda. "Celá naše rodina je tou energií nabita. Když ten věšáček připevním na dvě skoby, tak se za pár hodin prostě nadzvedne a letí vzduchem,"popisuje. Celé drama vypuklo ve středu večer a od té doby se situace lepší jen pozvolna. "Bojíme se. V jednu chvíli jsem už měla sbalené doklady a základní věci. Mysleli jsme, že nám ten barák spadne na hlavu,"dodává Machová. V minulých dnech u domu hlídkovali hasiči a policisté. "Nejedná se ale o přestupek nebo trestný čin, takže naše práce v Bobrové již skončila,"vysvětluje žďárský mluvčí Policie ČR Václav Kučera. Statici zase nepotvrzují, že by dům trpěl konstrukční vadou. Svobodovým tak nezbývá než čekat, zda se nevysvětlitelná síla, která se u nich "probudila"vůbec poprvé, uklidní. Zatím kvůli vlastní bezpečnosti bydlí u příbuzných.

 
     
  Zdroj: Noviny Havlíčskobrodska